Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Besplatna dostava za porudžbine preko 5000 din.

Besplatna dostava za porudžbine preko 5000 din.

Kategorije
Mali drugari

Uslovi korišćenja i prodaje


Ovde se možete informisati o uslovima korsćenja i kupovine putem internet prodavnice malidrugari.rs.

Posetom, ili kupovinom na Internet prodavnici malidrugari.rs prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima koja primenjujemo. Zadržavamo pravo da bez prethodnog obaveštavanja vršimo izmene i dopune Uslova korišćenja i ostalog sadržaja navedenog na sajtu malidrugari.rs.

Opšti uslovi

Svi podaci na internet prodavnici www.malidrugari.rs prikazani su samo u informativne svrhe i u dobroj nameri.

Prodavac ovim Opštim uslovima utvrđuje odnose između Posetioca stranica, Kupaca i Prodavca, a u odnosu na uslove i način naručivanja proizvoda, cene proizvoda, plaćanja, isporuke, reklamacije, povraćaja i dostave, zaštite ličnih podataka i druga pitanja vezana za korišćenje online prodavnice www.malidrugari.rs Prodavac ove Opšte uslove stavlja na raspolaganje Korisnicima i upućuje ih da se obavezno detaljno upoznaju sa istim pre korišćenja internet prodavnice www.malidrugari.rs u svrhu ostvarivanja kupovine proizvoda oglašenih na istoj ili dobijanja informacija o pojedinom proizvodu. 

Pristupanjem kupovini proizvoda putem online kupovine ili posećivanjem ove online prodavnice zbog dobijanja informacija o pojedinom proizvodu, smatra se da su Korisnici upoznati s ovim Uslovima i da su sa istima saglasni. Ukoliko Korisnici nisu saglasni s ovim Uslovima kupovine, Prodavac ih upućuje da ne koriste internet prodavnicu www.malidrugari.rs u svrhu kupovine proizvoda ili pribavljanja informacija o istima. 

Pojmovi 

U Opštim uslovima pojmovi imaju sledeće značenje: 

Prodavac: Privredno društvo Dirent doo,
Adresa: Kralja Petra 63, 11000 Beograd, Srbija,
Matični broj: 20904321;
PIB: 107955465;
Račun: 205-186871-38, Komercijalna Banka Beograd;
Kontakt: 011/4027356,  Email: zdravo@malidrugari.rs 

Potrošač: osoba koja u internet prodavnici www.malidrugari.rs obavlja kupovinu proizvoda i naruči barem jedan artikal.

Posetilac: osoba koja pristupi internet prodavnici www.malidrugari.rs i slobodno razgleda ponudu proizvoda; 

Korisnici: Potrošači i Posetioci stranica zajedno; 

Kurirska služba: Kurirska služba koja vrši dostavu poručenih artikala na Vašu adresu. 

Procesor: Kompanija koja obradjuje i realizuje transakciju kojom vršite plaćanje artikala putem platnih kartica. Plaćanje putem platnih kartica u internet prodavnici www.malidrugari.rs je realizovano u saradnji sa AllSecure doo i UniCredit Bank Beograd i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gateway-a 

Online kupovina: ostvarivanje kupovine proizvoda u internet prodavnici www.malidrugari.rs 

Maloprodajna cena: je cena koja je istaknuta uz svaki proizvod i izražena je u dinarima sa uračunatim PDV-om. Cena isporuke proizvoda na adresu potrošača nije uračunata u cenu proizvoda osim kada je drugačije naglašeno;

Proizvodi: svi proizvodi koji su istaknuti na internet prodavnici www.malidrugari.rs, a koje je moguće kupiti putem online kupovine; 

Transakcija: uplata ili povraćaj iznosa uplate nakon što je Prodavac prodao proizvod Potrošaču, korišćenjem usluga posrednika (procesora) pri kartičarskom plaćanju, bankovnim transferom ili na neki treći način dozvoljen od strane Prodavca bez obzira na način isporuke. 

Pristup internet prodavnici

Pristupom internet prodavnici www.malidrugari.rs i njenim korištenjem svaki Korisnik se obvezuje da poštuje ove Opšte uslove i pristaje da se na njega primjenjuju odredbe ovih Opštih uslova. 

Ugovor o kupoprodaji

Ugovor o kupoprodaji Proizvoda između Potrošača i Prodavca zaključen je trenutkom potvrde plaćanja proizvoda, kada Prodavac primi elektronsku poruku koja sadrži izjavu Potrošača da prihvata ponudu, odnosno u trenutku kada Prodavac zaprimi narudžbinu Proizvoda od strane Potrošača. 

Online kupovina u Republici Srbiji

Online kupovinu Proizvoda moguće je izvršiti samo na području Republike Srbije što podrazumeva dostavu kupljenih Proizvoda isključivo na istom području. 

Prihvatanje Opštih uslova

Ovi Opšti uslovi sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (dalje u tekstu: ZZP), Zakonom o trgovini (dalje u tekstu: ZT); Zakonom o elektronskoj trgovini (dalje u tekstu: ZET); Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (dalje u tekstu: ZZPL) i Zakonom o obligacionim odnosima (dalje u tekstu: ZOO) i zajedno sa podacima objavljenim na Internet prezentaciji www.garinello.com predstavljaju predugovorno obaveštenje u smislu člana 27. ZZP. Korišćenjem www.garinello.com smatra se da je Korisnik upoznat sa ovim Opštim uslovima i da iste prihvata. Prodavac otklanja svaku odgovornost za sva sporna pitanja koja bi eventualno mogla proizaći iz razloga što Posetilac stranica, Korisnik i/ili Kupac nije pročitao Opšte uslove.

Komunikacija

Sva pitanja o proizvodima i ostalim informacijama koje vas zanimaju možete poslati putem elektronske pošte na e-mail zdravo@malidrugari.rs. Nakon uspešno realizovane porudžbine vašu mail adresu možemo iskoristiti kako bi Vas putem elektronske pošte obavestili o promocijama, pogodnostima i bitnim informacijama.

Zaštita privatnosti

Kako bismo uspešno obradili pristigli kupoprodajni zahtev potrebni su nam Vaši osnovni podaci kao što su ime i prezime, e-mail, kontakt telefon i adresa kupca. 

Internet prodavnica malidrugari.rs obvezuje se da neće zloupotrebljavati lične podatke iz obrasca narudžbenice popunjene od strane potrošača. Ličnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet potrošača kao što su ime i prezime, adresa e-pošte, kontakt telefon i adresa stanovanja.

Podaci o korisnicima i potrošačima strogo se čuvaju i raspoloživi su isključivo zaposlenima kojima su ovakvi podaci neophodni za obavljanje posla. 

Internet prodavnica malidrugari.rs neće dostavljati niti razotkrivati lične podatke potrošača trećoj osobi, osim u slučajevima izričito propisanih zakonom, kao i u slučajevima kada je to potrebno za ispunjavanje obaveza.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski beleže, a ne potpadaju pod kategoriju ličnih podataka, analiziramo i obrađujemo kako bismo poboljšali ponudu i izgled naših internet stranica i omogućili jednostavnije korišćenje i sigurniju kupovinu.

Intelektualna svojina

Celokupan sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, informacije, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, video i audio zapisi i softver su vlasništvo privrednog društva Dirent d.o.o., odnosno internet prodavnice malidrugari.rs, ili njegovih partnera i ne mogu se koristiti bez izričite predhodne saglasnosti privrednog društva Dirent d.o.o.. 

Opis proizvoda

Opis i cena svih proizvda nalazi se u pregledu artikla, na stranici artikla, kao i u korpi. Cene artikala su iskazane sa PDV-om. U cenu artikala nisu uračunati troškovi dostave osim kada je to drugačije naglašeno. 

Trudimo se da svi prikazani artikli na ovom sajtu budu sa ispravnim nazivima, specifikacijama, fotografijama i cenama, međutim, ne možemo garantovati da su svi podaci na ovom sajtu u potpunosti ispravni.
Zadržavamo pravo da bez prethodne najave promenimo opis i cenu svih artikla na ovom sajtu. Svi artikli koji su prikazani na ovom sajtu deo su naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni za isporuku u svakom trenutku.

Informacije o trenutnoj raspoloživosti artikala možete proveriti slanjem upita na e-mail zdravo@malidrugari.rs, ili na neki od kontakt telefona sa kontakt strane ovog sajta.

Pravo potrošača na odustanak od ugovora

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navodjenja razloga i dodatnih troškova, osim direktnih troškova vraćanja robe iz člana 34. i 35. Zakona o zaštiti potrošača.

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na Obrazcu za odustanak od ugovora.
Izjava o odustanku od ugovora smatra se blagovremenom ukoliko je poslata na Adresu Prodavca Dirent d.o.o. Kralja Petra 63, 11000, Beograd ili na email adresu zdravo@malidrugari.rs u roku od 14 dana od dana kada je potrošač primio porudžbinu.
Mi ćemo Vas o prijemu Obrasca za odustanak koji ste poslali poštom ili elektronskim putem, obavestiti odmah i bez odlaganja poštom ili putem emaila.
Potrošač je dužan da vrati robu, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao Obrazac za odustanak od ugovora, na adresu Prodavca. Potrošač snosi troškove vraćanja robe.

Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan. Potrošač nema pravo da odustane od ugovora u slučaju isporuke robe proizvedene prema posebnim zahtevima potrošača ili jasno personalizovane. 

Teret dokazivanja da je postupio u skladu sa prethodno navedenim zakonskim odredbama, radi ostvarivanja prava na odustanak od ugovora, je na potrošaču. Kod ugovora o prodaji robe, rok od 14 dana računa se od trenutka kada roba dospe u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik. Rok za odustanak potrošača od ugovora na daljinu ističe protekom poslednjeg časa poslednjeg dana roka.

Prodavac će vam bez odlaganja izvršiti povraćaj uplačenih sredstava, s tim da će se od iznosa za povraćaj odbiti troškovi isporuke, ako nisu već prethodno bili uračunati. Povraćaj uplate će se izvršiti najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo primili popunjen Obrazac za odustanak od ugovora, odnosno 14 dana od momenta kada je roba isporučena na navedenu adresu Prodavca.
Povrat novca će se izvršiti na tekući račun potrošača ili na neki drugi tekući račun koji potrošač odredi i pošalje na našu email adresu ili putem pošte. Uplata se vrši na tekući račun, bez obzira što je potrošač platio gotovinski kuriru prilikom preuzimanja. Povraćaj novca u gotovini nije moguć.
U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava potrošaču koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Prodavac je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Protekom roka od 14 dana prestaje pravo potrošača na odustanak od ugovora.

Obrazac za odustanak od ugovora možete preuzeti OVDE.

Izjava o saobraznosti proizvoda

Saobraznost ugovoru

Prodavac je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru. Prodavac je odgovaran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine (24 meseca) od dana prelaska rizika na potrošača.

Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom određene nesaobraznosti.

Pretpostavlja se da je isporučena roba saobrazna ugovoru:

 1. ako odgovara opisu koji je dao prodavac I ako ima svojstva robe koju je prodavac pokazao potrošaču kao uzorak ili model;
 2. ako ima svojstva potrebna za naročitu upotrebu za koju je potrošač nabavlja, a koja je bila poznata prodavcu ili mu je morala biti poznata u vreme zaključenja ugovora;
 3. ako ima svojstva potrebna za redovnu upotrebu robe iste vrste;
 4. ako po kvalitetu I funkcionisanju odgovara onome što je uobičajeno kod robe iste vrste I što potrošač može osnovano da očekuje s obzirom na prirodu robe I javna obećanja o posebnim svojstvima robe data od strane prodavca, proizvođača ili njihovih predstavnika, naročito ako je obećanje učinjeno putem oglasa ili na ambalaži robe.

Odgovornost za nesaobraznost

Prodavac odgovara za nesaobraznosti isporučene robe ugovoru ako:

 1. je postojala u času prelaska rizika na potrošača, bez obzira na to da li je za tu nesaobraznost prodavac znao;
 2. se pojavila posle prelaska rizika na potrošača, ako potiče od uzroka koji je postojao pre prelaska rizika na potrošača;
 3. je potrošač mogao lako uočiti, ukoliko je prodavac izjavio da je roba saobrazna ugovoru.

Prodavac je odgovoran i za nesaobraznost nastalu usled nepravilnog pakovanja, nepravilne instalacije ili montaže koju je izvršio on ili lice pod njegovim nadzorom, kao i kada je napravilna instalacija ili montaža robe posledica nedostatka u uputstvu koje je predao potrošaču radi samostalne instalacije ili montaže.

Prodavac ne odgovara za nesaobraznost ako je u trenutku zaključenja ugovora potrošaču bilo poznato ili mu nije moglo ostati nepoznato da roba nije saobrazna ugovoru.

Zahtev za otklanjanje nesaobraznosti

Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač koji je obavestio prodavca o nesaobraznosti, ima parvo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe.

Potrošač ima parvo da bira da nesaobraznost robe trgovac otkloni opravkom ili zamenom. Ako otklanjanje nesaobraznosti opravkom ili zamenom nije moguće, potrošač ima parvo da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili raskid ugovora ako:

 1. nesaobraznost ne može da se otkloni opravkom ili zamenom uopšte niti u primerenom roku;
 2. ne može da ostvari pravo na opravku ili zamenu, odnosno ako prodavac nije izvršio opravku ili zamenu u primerenom roku;
 3. opravka ili zamena ne može da se sprovede bez značajnijih nepogodnosti za potrošača zbog prirode robe ili njene namene;
 4. otklanjanje nesaobraznosti opravkom ili zamenom predstavlja nesrazmerno opterećenje za prodavca.

Nesrazmerno opterećenje za prodavca, javlja se ako u poređenju sa umanjenjem cene ili raskidom ugovora, stvara preterane troškove, uzimajući u obzir:

 1. vrednost robe koju bi imala da je saobrazna ugovoru;
 2. značaj saobraznosti u konkretnom slučaju;
 3. da li se nesaobraznost može otkloniti bez značajnijih nepogodnosti za potrošača.

Potrošač ima parvo da zahteva zamenu, odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor zbog istog ili drugog nedostatka saobraznosti koji se posle prve opravke pojavi, a ponovna opravka je moguća samo uz izričitu saglasnost potrošača.

Uzimajući u obzir prirodu robe i svrhu zbog koje je potrošač nabavio, opravka ili zamena mora se izvršiti u primerenom roku bez značajnijih neugodnosti za potrošača i uz njegovu saglasnost.

Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, potrošač ima parvo da bira između zahteva da se nesaobraznost otkloni zamenom, odgovarajućim umanjenjem cene ili da izjavi da raskida ugovor.

Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, otklanjanje nesaobraznosti moguće je opravkom uz izričitu saglasnost potrošača.

Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi prodavac.

Za obaveze prodavca prema potrošaču, koje nastanu usled nesaobraznosti robe, prodavac ima parvo da zahteva od proizvođača u lancu nabavke te robe, da mu nadoknadi ono što je ispunio po osnovu te obaveze.

Potrošač ne može da raskine ugovor ako je nesaobraznost robe neznatna.